2017-09-27

Bokmässan 2017 i efterhand

Här hittar du alla Union to Unions aktiviteter och seminarier på årets bok- och biblioteksmässa i Göteborg!

Se alla seminarier i efterhand!

Lärarnas fackliga kamp och motstånd i en global värld

När: Torsdag 28/9 kl 17.00-17.40

Var: Lärarpoddens monter G02:48, Molnet, Bokmässan i Göteborg.

Idag bjuder vi på flera seminarier, liksom en live podd-inspelning tillsammans med Lärarnas Riksförbund. Podden kommer ta upp den fackliga kampens roll i ett internationellt sammanhang och lärarnas situation runt om i världen. Samtalet hålls på engelska.

Sammanlagt har vi också fyra seminarier, och vi samarbetar bland annat med fackförbundet Vision, Akademikerförbundet SSR, Diakonia och Östgruppen.

Angreppen på civilsamhället - en global utmaning

När: kl. 14.00-14.40
Var: Internationella scen, Internationella torget på vån 2, Bok- och bibliotekmässan, Göteborg

 går det att på Internationella scenen lyssna på bland annat seminariet ”Angreppen på civilsamhället – en global utmaning!”. Här ska Konstantin Baranov, som arbetar för mänskliga rättigheter i Ryssland, Belarus och Ukraina, diskutera motstånd och aktivism med världsfackets ledare Sharan Barrow, som Union to union bjudit in till Bokmässan, med flera.  

Motståndet och den globala aktivismen

När: kl 16.00-16.45
Var:
Seminarielokal J1, Bok- och bibliotekmässan, Göteborg

Nätverket #jagärhär har 75 000 medlemmar som arbetar mot näthat. De är med och arrangerar seminariet ”Motståndet och den globala aktivismen”  tillsammans med Union to union. #jagärhär är ett framgångsrikt exempel på intresset för aktivism och att det ger resultat.

– Det är så fantastiskt, säger Magnus Dennert, en av grundarna till #jagärhär. Det finns så många människor som är med och kämpar för civilkurage och det fria ordet.

Vägen till ett globalt jämlikt samhälle

När: Idag (Fredag) kl 9.15-10.00
Var: Internationella scen, Internationella torget på vån 2, Bok- och biliotekmässan, Göteborg

Författaren, journalisten och biståndsdebattören Helena Thorfinn, nu senast aktuell med boken ”Den som går på tigerstigar” analyserar växande klassklyftor och lösningarna för att skapa ett fungerande, globalt och rättvist samhällskontrakt. Hon deltar på Union to Unions frukostseminarium "Vägen till ett globalt jämlikt samhälle". Med på scenen är Heike Erkers, ordförande i Union to Union och för Akademikerförbundet SSR och Berit Müllerström, andre vice ordförande i LO. Det kommer finnas gratis frukost för de första 200 besökarna, så skynda er att vara på plats i tid.

Mens - en fråga om mänskliga och fackliga rättigheter

När: Imorgon (Fredag) kl 10.00- 10.30
Var: Internationella scen, Internationella torget på vån 2, Bok- och biliotekmässan, Göteborg

Seminariet "Mens - en fråga om mänskliga och fackliga rättigheter" arrangeras av fackförbundet Vision Göteborg tillsammans med oss och fackföreningsrörelsens uppgift att bryta ner detta tabu och våga tala om problemen med mens som ett globalt skamtecken.

Följ Union to Union på Instagram

Händelser från våra seminarium och monter finns också på vår instagram så gå in och följ oss där!

@Uniontounion