2017-08-28

Lunchmöte: schysta jobb, en förutsättning för fred

Union to Union, Saco, TCO och LO bjuder in till lunchmöte:

Vad kan länder göra för att skydda arbetsliv och sysselsättning vid krig, konflikter och naturkatastrofer? I sommar antog FN-organet International Labour Organizations (ILO) en historisk rekommendation, Decent work for peace and resilience, som handlar om detta.

På Union to Unions lunchmöte den 28 augusti diskuteras resultaten av ILO:s årliga konferens, International Labour Conference (ILC), som hölls i juni i Genève. Då krig och katastrofer påverkar arbetstagare och arbetsgivare runt om i världen handlade ILC till stor del om arbetskraftsmigration. Enligt ILO finns det åtminstone 150 miljoner arbetskraftsmigranter i världen och en rättvis och effektiv hantering av arbetskraftsmigrationen var en stor fråga under konferensen.

Andra frågor att diskutera kring ILC-konferensen under lunchmötet är: Vilka åtgärder planeras för fred och stabilitet? Hur tryggar vi migranters ställning på arbetsmarknaden? Hur går arbetet med att värna fackliga fri- och rättigheter och hur är samarbetsklimatet inom ILO? Är strejkrätten hotad? Och inte minst: Ser framtiden mörk eller ljus ut?
 
Hör Oscar Ernerot, internationell sekreterare, LO, Åsa Odin Ekman, förbundssekreterare, TCO, och Malin Sjunnebo, förbundsjurist, Saco, berätta om förhandlingar, diskussioner och spaningar från årets ILC-konferens.

När: 28 augusti, kl 11:30 – 13:00
Var: TCO-salen, TCO, Linnégatan 14

Anmälan: Eftersom vi bjuder på en lättare vegetarisk lunch vill vi veta hur många som kommer. Anmäl dig i formuläret nedan.

Om du anmält dig och fått förhinder vänligen meddela detta till event@uniontounion.org. Har du några allergier eller specialkost, vänligen meddela oss detta i formuläret.

OBS: Vid sen anmälan kan inte specialkost garanteras.

Om du inte har möjlighet att delta på plats går det även bra att se seminariet live på vår YouTube-kanal eller lyssna på det i efterhand i vår podd Globalt facksnack. Podden hittar du även där poddar finns.