Nyhetsarkiv

40 år av fackligt utvecklingssamarbete

Union to Union firar 40 år och organisationen är lika viktig idag, som 1977. Och skälen till att det fackliga, internationella arbete behövs är många:

DET HÄNDE. DÄRFÖR KAN DET HÄNDA IGEN.

Kampen för våra rättigheter pågår varje dag - och måste vinnas i varje generation. Det skriver Kristina Henschen, chef för Union to Union. Därför är vi på årets Bokmässa i Göteborg.

Bokmässan 2017 i efterhand

Här hittar du alla Union to Unions aktiviteter och seminarium som var på årets bok- och biblioteksmässa i Göteborg!

Dags för världsdagen för schysta arbetsvillkor

Inkomstklyftorna över världen fortsätter att öka. Världens arbetstagare är oroliga för att deras villkor ska försämras och för att lönen inte ska räcka till. Enligt världsfacket ITUC anser 80 procent av arbetstagarna i världen att minimilönerna i deras länder är för låga.

Världsfackets ledare till årets bokmässa

Union to Union har tagit ställning och är med på årets Bok- och biblioteksmässa på Svenska mässan i Göteborg från den 28 september till den 1 oktober.

Så ska idrottsrörelsen främja mänskliga rättigheter

En ny handbok har lanserats av Riksidrottsförbundet och LO. Syftet är att hjälpa den svenska idrottsrörelsen i arbetet för mänskliga rättigheter inom nationell och internationell idrott.

- Att kombinera idrott med schysta villkor är fullt möjligt, säger Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för LO.

Handels riktar strålkastarna mot det internationella samarbetet

- Det har alltid varit viktigt för våra medlemmar att visa global solidaritet. En viktig del av Handels verksamhet är att samarbeta globalt, för att utveckla den fackliga strukturen både nationellt och internationellt, säger Karin Jungerhem, internationell ombudsman på Handelsanställdas förbund.

Grattis, DU förändrar världen!

Visste du att du är med i världens största demokratiprojekt?
I alla fall om du är med i facket, som de flesta i Sverige är.
Och vårt arbete leder till imponerande resultat, skriver Kristina Henschen, chef för Union to Union.

”ILO behövs nu mer än någonsin”

FN-organet ILO har antagit en historisk rekommendation som ska förebygga kriser och stärka grundläggande rättigheter i arbetslivet. Rekommendationen antogs vid ILO:s årliga arbetskonferens International Labor Conference, ILC, och innebär framgångar för arbetstagarsidan i förhandlingarna.

-Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Oscar Ernerot, vid Union to Unions lunchmöte ”Schysta jobb, en förutsättning för fred”.

Sidor