Nyhetsarkiv

Nytt globalt nätverk på väg

I dagarna hålls ett möte i Stockholm för att försöka bilda ett globalt nätverk för att kunna organisera människor som arbetar i hemindustrin. Människor i den informella ekonomin är särkilt utsatta och osynliggjorda trots den stora mängd arbete de utför.

Ny rapport: Akut världsläge för demokratin

Världsläget för demokratin och mänskliga rättigheter är akut. Den slutsatsen drar Union to Union och 17 andra svenska organisationer i rapporten ”Tag plats! Civilsamhällets demokratiska utrymme och rätten till organisering”. Union to Unions påverkans- och programhandläggare Ruben Wågman sammanfattar och förtydligar hur det minskade demokratiska utrymmet ser ut, hur det påverkar just fackligt aktiva och vilken roll Sverige kan spela för att stärka det demokratiska utrymmet i utsatta länder och regioner.

Globala facken ITUC och IFJ fördömer dödandet av palestinier

60 palestinier har hittills dödats och tusentals skadats av israeliska styrkor under de senaste dagarnas protester vid gränsen mellan Israel och Palestina.
– Vi stödjer till fullo uppmaningen från FN:s högkommissionär för mänskliga rättigheter om att dödandet måste upphöra, säger världsfacket ITUC:s ordförande Sharan Burrow.

Union to Union söker kanslichef

Nu söker vi en kanslichef som ska fortsatt leda, driva och utveckla Union to Unions verksamhet. Sista ansökningsdag 17 maj 2018.

"Starka resultat från världens viktigaste demokratirörelse"

En gång om året gläds vi särskilt åt samlade framgångar och goda resultat. Det är nu när vår årsrapport sätts ihop. Trots motstånd kämpar fackförbunden på - fackliga aktivister blir utsatta för trakasserier, hot och våld men arbetet drivs vidare. Det förändrar liv!

"Det känns som att det är vi som bygger landet"

Inbördeskriget i Colombia har slitit stora delar av det naturresursrika landet i stycken. Fredsavtalet med Farc-gerillan har gett ett andrum, men övergreppen som skett från båda sidor kommer ta tid att utreda och glömma. Kvinnonätverket IMP, som Fackförbundet ST samarbetade med i tio år, har haft en viktig roll i att stötta kvinnor som drabbats av våldet, skriver tidningen Publikt.

Mauritius: Bakom paradiskulissen

Mauritius förknippas med sina paradislika miljöer. Det få vet är att det även finns ett utbrett utnyttjande av migrantarbetare i ö-rikets textilfabriker. Kontrakten är hårda och erbjuder sällan möjligheter att lämna ön för att besöka sin familj i hemlandet.

Sidor