Håll dig uppdaterad

Bli gratis prenumerant på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg.

2018-12-14
Det är hög tid att blicka tillbaka på året som gått – Union to Unions 2018. Jag har under mina månader här på de svenska fackförbundens bistånds- och solidaritetsorganisation inspirerats av den starka, globala viljan att tillsammans arbeta för en mer rättvis och hållbar värld.
2018-12-11
Tidningen Fastighetsfolket träffade Hilda Figueroa som varit kvinnoansvarig i städfacket Sitobur i flera år. I samband med en facklig konferens i Lima, där fackförbund från Peru, Brasilien och Chile deltar, berättar hon hur hon själv blivit utsatt.  
2018-12-05
”Jag vill börja med att berätta om en framgång. Alldeles nyligen blev fackklubben på Volvo i Thailand godkänd av myndigheterna.” Så inleder Ussarin Kaewpradap, samordningsansvarig i Thailand för ett projekt som IF Metall driver med syfte att öka den fackliga organiseringen på svenska företag i landet.
2018-12-05
– Att fackföreningsrörelsen är med och bidrar till uppfyllandet av de globala målen är oerhört viktigt, säger Sofia Östmark, kanslichef, Union to Union.
2018-11-27
Social dialog? Ett utmärkt påfund, enligt panelen på Union to Unions lunchseminarium ”Vinsten med social dialog – när fack och företag samarbetar för en fungerande framtid”. "Social dialog är good for business och attraherar personal", säger Jean-Christophe Sciberras på det belgisk-franska kemiföretaget Solvay.
2018-11-20
FN:s klimatmöte hålls i år för 24:e gången och förkortas COP 24, där COP står för de länder som skrivit under FN:s klimatkonvention (UNFCCC). Mötet är det viktigaste sedan Parisavtalet 2015 och målet är en gemensam regelbok för hur klimatmålen ska nås.
2018-11-19
Det är lätt att glömma bort att Thailand också har en tydlig baksida: i militärdiktaturen saknas demokrati och grundläggande rättigheter och många människor utnyttjas hårt.
2018-11-09
Runt 67 miljoner hushållsarbetare, i första hand kvinnor, jobbar med ofta usla arbetsvillkor. Deras vardag betyder ett hårt slit med långa arbetsdagar, osäker lön och många blir dessutom utsatta för hot, diskriminering och sexuella trakasserier.  

Sidor