Nyhetsarkiv

Slut upp för en konvention mot könsrelaterat våld i arbetslivet

Könsrelaterat våld i arbetslivet är ett globalt problem. Trots det finns det fortfarande inget rättsligt instrument på internationell nivå som kan utgöra en utgångspunkt för åtgärder. Situationen i världen visar tydligt vikten av att fler parter nu behöver sluta upp bakom kravet på en ILO-konvention och rekommendation mot könsrelaterat våld i arbetslivet.

Kampanjsida: Stötta en ILO-konvention mot genusrelaterat våld i arbetslivet

Genusrelaterat våld och sexuella trakasserier på arbetsplatser är ett globalt problem. Globala problem behöver globala lösningar. Därför behövs en ILO-konvention och rekommendation mot genusrelaterat våld i arbetslivet. Denna sida riktar sig till dig som vill engagera dig för att det ska bli verklighet.

"Vi behöver en konvention mot sexuella trakasserier"

#Metoo öppnade en damm av vittnesmål om sexuella trakasserier och genusbaserat våld. Trakasserier är globalt problem, som facket med olika verktyg måste arbeta för att motverka, menar världsfacket ITUC:s generalsekreterare Sharan Burrow. Ett av dem är en ILO-konvention.
– Vi måste gå samman för att den ska bli verklighet.

Vem stöttar de som arbetar i Kongos gruvor?

Opinion: I Kongos-Kinshasas koboltgruvor arbetar barn och vuxna under livsfarliga förhållanden. Kobolten används sedan i produkter vi använder. På vem ligger ansvaret för bra arbetsvillkor? Vem stödjer de som arbetar i gruvorna?

STOPP för sexismen nu!

Historierna är många, och avslöjanden både skrämmande och upprörande.

Information på engelska!

Våra material på engelska passar till exempel perfekt när ni som fackförbund vill informera om ert internationella arbete och hur det fungerar, till en icke svensktalande publik. 

Dåliga villkor hos Volvo i Indien

En ny rapport från Swedwatch visar att nästan hälften av de anställda hos Volvo i Bangalore har osäkra kontrakt med sämre villkor. På Volvos lastvagnsfabrik är andelen anställda med tillfälliga kontrakt 50 procent, och i bussfabriken är siffran 40 procent.

Sök till Union to Unions praktikantprogram

Är du intresserad av globala frågor och vill stärka dina kunskaper om facket som utvecklingsaktör? Sök Union to Unions praktikantprogram! Vi söker just nu fyra praktikanter på heltid för praktik i Uruguay/Peru, Indien/Sri Lanka, Malaysia och Uruguay under höstterminen 2018. Ansök senast den 15 april 2018.

Du kan se till att din arbetsplats blir "Fairtrade på jobbet"!

Union to Union väljer att göra skillnad för bättre arbetsvillkor, inte bara i vår verksamhet, men även i fikarummet. I december blev Union to Union registrerade som Fairtrade på jobbet och uppmanar nu alla fackliga medlemmar att föreslå för sina arbetsgivare att göra samma sak.

Sidor