2017-06-13

Stort genomslag för #rightsindex 2017

Dagens lansering av ITUCs årliga rättighetsindex har skapat stort intresse bland fackförbund och nationell media idag. Union to Union listar rapporteringen som du inte vill missa för att fördjupa dig i den globala situationen för världens arbetstagare.

Idag lanserade ITUC sitt årliga rättighetsindex som listar vilka länder det är sämst att arbeta och organisera sig fackligt i. Rapporten visar även trenden i världens olika regioner och hur situationen utvecklas i 139 av världens länder, där data finns tillgänglig. Här listar vi inslag om rapporten från nationella medier, fackförbundspress och fackförbunds egen rapportering så att du kan fördjupa dig.

Nationella medier:

 

Fackförbund:

Fackförbundspress:

 

Internationell press:

 

 

Mer om rapporten:  

De svenska centralorganisationernas ordförande Eva Nordmark (TCO), Göran Arrius (Saco) och Karl-Petter Thorwaldsson (LO) kommenterar ITUC:s rapport och hur medlemskap i facket gör skillnad

 

 

Vi uppdaterar denna lista allt eftersom mer artiklar publiceras. Har du skrivit något som inte finns med i listan? Mejla anna.nylander@uniontounion.org så lägger vi upp det.